7 Σεπ 2010

Κόλαφος για το YouTube απόφαση γερμανικού δικαστηρίου



Ο Frank Peterson, συνθέτης και παραγωγός της Sarah Brightman, προσέφυγε πριν από λίγο καιρό στη γερμανική δικαιοσύνη, κατηγορώντας το YouTube για δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Με λίγα λόγια, ο Peterson έκανε μήνυση στο YouTube επειδή κάποιοι χρήστες ανέβασαν video clips της Sarah Brightman και/ή αποσπάσματα από τις συναυλίες της.


Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά το YouTube, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του Peterson περί παραβίασης της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η γνωστή αναφορά του YouTube "πρέπει να έχετε τα δικαιώματα του υλικού που ανεβάζετε" δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την υπηρεσία από κάθε ευθύνη. Η Google θα πρέπει τώρα να πληρώσει αποζημίωση για τα clips της Brightman, ωστόσο όλα θα κριθούν στο εφετείο, καθώς η εταιρεία είναι αποφασισμένη να ασκήσει έφεση.

Ο Arnd Haller, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Google Γερμανίας, είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου παραβλέπει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Απομένει να δούμε αν το επιχείρημα αυτό είναι αρκετό για να απαλλάξει τη Google στο εφετείο.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου