12 Σεπ 2010

Ουρές στα βενζινάδικα, εν όψει της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών

 
 
Αθήνα
 
Σπεύδουν στα βενζινάδικα οι οδηγοί ΙΧ με στόχο να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, υπό το φόβο της κινητοποίησης που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών.
Ο νόμος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος βρίσκει αντίθετους τους ενδιαφερόμενους, που προειδοποίησαν ότι από τη Δευτέρα θα τραβήξουν εκ νέου χειρόφρενο.

Ήδη, από την Κυριακή, σε όσα βενζινάδικα ήταν ανοιχτά σχηματίζονταν ουρές ΙΧ, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο της βενζίνης, για να μπορούν να κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση από τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών παραμένουν υπό το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και τα οχήματά τους επιταγμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν απεργία. Ωστόσο, σκοπεύουν - σύμφωνα με πληροφορίες - να παραδώσουν τα κλειδιά των οχημάτων τους στις κατά τόπους νομαρχίες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την Κυριακή, o πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ.Τσάμος ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνέχεια να εφοδιαστούν τα πρατήρια βενζίνης με υγρά καύσιμα.

Πάντως, από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών, ενώ το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου