19 Δεκ 2010

Νέο ρεκόρ για το παράνομο κατέβασμα μουσικής στην Βρετανία .



Η βρετανική δισκογραφική βιομηχανία BPI κυκλοφορήσε το Digital Music Nation 2010 μια έκθεση 39 σελιδων απο μια έρευνα των Harris Interactive και UKOM / Nielsen που παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των νόμιμων και παράνομων downloads μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ενώ η ψηφιακή μουσική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να επεκτείνεται τα επίπεδα ρεκόρ του παράνομου downloading αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον της online  μουσικής της χώρας.

Η Harris εκτιμά  ότι 1,2 δισεκατομμύρια μουσικά κομμάτια εχουν κατεβάστει παράνομα το 2010  το οποία ισοδυναμεί με μια στοίβα από CD με 74 μίλια υψος. Σε σύγκριση με την πρόβλεψη της BPI από τα 370 εκατομμύρια
συνολικά κομμάτια  σε single και άλμπουμ που αγόραστικαν νόμιμα από το τέλος του τρέχοντος έτους φαίνεται ότι η παράνομη λήψη αποτελεί τα τρία τέταρτα όλων των μουσικών κομματιών που λαμβάνονται ψηφιακά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σήμερα 67 νόμιμες υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής και είναι η χώρα που έχει τις περισσότερες επιλογές για νόμιμη ψηφιακή μουσική στον κόσμο προσφέροντας περισσότερες επιλογές από τη Γερμανία (42), Ισπανία (29), Γαλλία (27), Ιταλία (27), και τις ΗΠΑ (20).


Παρ 'όλα αυτά  ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που προτιμά το παράνομο κατέβασμα μουσικής σε τακτική βάση είναι 7,7 εκατομμύρια και θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αν συμπεριληφθούν και άλλες μέθοδοι με τις οποίες μπορεί να αποκτηθεί παράνομα μουσική όπως το e-mail και instant messaging.

Πηγή : http://www.techspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου