20 Δεκ 2010

Google Hacked Sites: για να μην “την πατάμε” στις αναζητήσεις



Ένα νέο χαρακτηριστικό έκανε την εμφάνιση του στην υπηρεσία αναζήτησης της Google – και μάλλον είναι από τα… τελευταία που θα περίμενε κανείς: μια ένδειξη, δίπλα από κάποια αποτελέσματα, για το ποια από αυτά μπορεί να… έχουν πέσει θύμα hacking!


Η λειτουργία βασίζεται σε ένα σύνολο αυτοματοποιημένων εργαλείων της Google που χρησιμοποιούν ως κριτήρια τυπικές ενδείξεις του ότι “ένα site έχει πέσει θύμα hackers” – που, προφανώς, η Google έχει συγκεντρώσει από sites που “την είχαν πάθει” στο παρελθόν, και στα οποία σύγκρινε το πριν και το μετά (τουλάχιστον, αυτό υποθέτω προσωπικά). Έτσι, έχοντας μια κάποια… εμπειρία στο χώρο, η Google εφαρμόζει μια σχετική ανάλυση στα sites των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει, για να κρίνει αν έχουν πέσει θύμα hacking και είναι ανασφαλή. Λέμε τώρα, διότι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όλα είναι θέμα πιθανοτήτων.

Έτσι, από εδώ και έπειτα, η Google θα μας ενημερώνει και για το αν… το παίζουμε κορώνα-γράμματα επισκεπτόμενοι ένα site, φροντίζοντας να μας προειδοποιήσει για τον επικείμενο κίνδυνο μιας επίσκεψης σε αυτό (και καλά).

Πηγή  : http://unregistered.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου