15 Δεκ 2010

Έρχεται Cydia App Store και στους Mac



Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε πως σύντομα θα έχει έτοιμο το Mac App Store, ένα «online κατάστημα» για τους Mac, παραπλήσιο αυτού που ήδη έχει για τις φορητές συσκευές της που βασίζονται στο iOS (iPod, iPad, iPhone), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και η μόνη επιλογή: σύμφωνα με τον developer Jay Freeman, του εναλλακτικού App Store για το iOS, Cydia, σύντομα θα δούμε και μια δική του εκδοχή για τους Mac.


Η βασική διαφορά του Cydia σε σχέση με το επίσημο App Store του iOS είναι πως δεν θέτει τόσο περιοριστικούς όρους (όσον αφορά στο λογισμικό που φιλοξενείται σε αυτό) όσο η Apple στο επίσημο App Store. Και ακριβώς για αυτό η πρόσβαση στο Cydia γίνεται μόνο μέσω «jailbroken» συσκευών.

Στην περίπτωση των Mac, ίσως τα πράγματα να είναι λίγο διαφορετικά, αφού το Mac OS δεν είναι τόσο «περιορισμένο» και «ελεγχόμενο» όσο το iOS, και έτσι είναι πιθανότατο η πρόσβαση στο Cydia Mac App Store (ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά) να είναι πολύ ευκολότερη και να μην προϋποθέτει πως κάποιος θα έχει «πειράξει» τον Mac του.

Ο Freeman ανέφερε πως περίπου το 10% των κατόχων iPhone χρησιμοποιεί το Cydia για iOS, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000.000 συσκευές, ενώ προέβλεψε πως ακριβώς λόγω της αυστηρότητας της Apple, αρκετοί developers θα προτιμήσουν «εναλλακτικές οδούς» για τη διάδοση του λογισμικού τους – με αποτέλεσμα το Cydia να τους φανεί ελκυστικότερη πρόταση από το «επίσημο» App Store.

Πηγή : http://www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου