19 Δεκ 2010

H Βρετανική κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την πρόσβαση σε πορνογραφικά sites .



Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από τους παρόχους να αποκλείσουν το σύνολο πορνογραφικών site από τις συνδέσεις στο Internet για οικιακούς χρήστες ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά δεν θα εκτίθονται σε περιεχόμενο για ενηλίκους κατά λάθος.
 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι πελάτες θα πρέπει να απευθύνονται στον παροχό τους για την πρόσβαση σε πορνογραφικά site. Οι ιδιοκτήτες των συνδέσεων  θα πρέπει να διευκρινίζουν ποιες τοποθεσίες ενηλίκων θέλουν να είναι σε θέση να δουν ή να διαλέξουν μια ταξινόμηση για τη σύνδεσή τους που θα περιορίζει αυτά που θα λαμβάνουν σύμφωνα με τις ηλικιακές ομάδες όπως U12 ή U18.

Οι μεγαλύτεροι  ISPs του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένης της BT, Virgin Media και TalkTalk θα κληθούν σε συνάντηση τον επόμενο μήνα για να συζητήσουν την ιδέα. Ο σκοπός είναι αντί να χρησιμοποιηθεί ο γονικός έλεγχος  για να σταματήσει η πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό είναι να σταματήσει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό κατ 'αρχάς και στη συνέχεια να επιτρέπουν στους ενήλικες να επιλέξουν που θα έχουν πρόσβαση .  


Οι περισσότεροι Βρετανικοί πάροχοι αποτρέπουν τους χρήστες από ακούσια προβολή πορνογραφικού περιεχόμενου αλλά οι υπουργοί θέλουν οι εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να εμποδίσει ιστοσελίδες πορνογραφίας εάν οι χρήστες δεν ζητούν ρητά να τις δουν.


Η κυβέρνηση πιέζει για αυτό παρά το γεγονός ότι η ένωση των
ISPs τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μια τέτοια κίνηση  θα ήταν δαπανηρή και τεχνικώς δυσχερής. 

Πηγή : http://www.techspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου