7 Οκτ 2010

Μήνυση κατά ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση



Αγωγή κατά καθολικού ιερέα κατέθεσε την Πέμπτη (7/10) ένας Βέλγος ο οποίος τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση τη δεκαετία του '70. Παράλληλα, ο ίδιος καταδικάζει τη στάση της βελγικής γαλλόφωνης εκκλησίας εν αντιθέσει με την φλαμανδόφωνη εκκλησία αφού το τελευταίο διάστημα παρόμοιες υποθέσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος Γκαμπριέλ Φριπιάτ από την Μονς που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Βελγίου, κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα των Βρυξελλών Βιμ Ντε Τρόιγιε, αρμόδιος για σκάνδαλα παιδεραστίας και ζητά αστική αποζημίωση.

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, κακοποιούταν σεξουαλικά  από το 1971 έως το 1973 από έναν καθολικό ιερέα στο οικοτροφείο Μπαστόν.

"Ήδη έχει περάσει πολύς καιρός που κυριαρχεί η σιωπή στη γαλλόφωνη βελγική εκκλησία. Φαίνεται σαν οι κακοποιήσεις αυτές να αφορούν μόνο την Φλάνδρα. Αυτός ο κώδικας σιωπής πρέπει να σταματήσει. Στους κόλπους της γαλλόφωνης εκκλησίας επικρατεί ο φόβος γεγονός που τους εμποδίζει να μιλήσουν", εκτιμά ο μηνυτής Γκαμπριέλ Φριπιάτ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου