18 Οκτ 2010

Συνεχίζεται η πτώση στην αγορά των video games



Τελικά, το 2010 δεν είναι καθόλου καλή χρονιά για τις κονσόλες παιχνιδιών, αν κρίνουμε από τα έως τώρα νούμερα πωλήσεων.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία NPD, τόσο το hardware, όσο και το software συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθοδική πορεία, με μοναδική ίσως εξαίρεση το Xbox 360, το οποίο είχε αρκετά καλές πωλήσεις το Σεπτέμβριο. Όσο για τα παιχνίδια, εκεί ο κατήφορος δεν έχει τέλος.


Η αρνητική πορεία των video games συνεχίστηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τα παιχνίδια να καταγράφουν μείωση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο game που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στο Σεπτέμβριο ήταν το Halo: Reach για το Xbox 360, το οποίο "ευθύνεται" εν πολλοίς και για τις ικανοποιητικές πωλήσεις που είχε η κονσόλα της Microsoft. Συνολικά, πάντως, η κατάσταση στο software των video games προκαλεί προβληματισμό στις εταιρείες. Μάλιστα, δεν προβλέπονται θεαματικές αλλαγές μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς αρκετοί τίτλοι που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των gamers δεν πρόκειται να παρουσιαστούν πριν τις αρχές του 2011.

Ο μόνος τομέας με σημαντικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα ήταν τα accessories, όπου κυριάρχησε το Move του PlayStation 3, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος της κατηγορίας με το Kinect της Microsoft.


Πηγή: TG Daily

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου