6 Αυγ 2010

Σσσσσσσσ! Μας ακούνε..



Ζηλιάρες και ζηλιάρηδες ενωθείτε! Με αυτή την καταπληκτική συσκευή και αν σας περισσεύουν 1000 ευρώ μπορείτε να ακούσετε τα πάντα! Ένας Hacker απο το Las Vegas μπροστά σε 1000 συνέδρους παρουσίασε την συσκευή που όπως ισχυρίζεται μπορεί να υποκλέψει κινητά τηλέφωνα!

Ο Κρις Πέιτζετ όπως ονομάζεται βρήκε όλες τις αδυναμίες του GSM δικτύου και απέδειξε στους σύνεδρους που συμμετείχαν ότι μπορεί εκείνη την ώρα να υποκλέψει την συνομιλία τους! Σκοπός του όπως δήλωσε ήταν να επιταχυνθούν και να βρεθούν λύσεις για την ασφάλεια της κινητής τηλεφωνίας!

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ είχε απαγορεύσει στον Πέιτζετ να κάνει επίδειξη της πατέντας του αφού θα ήταν αντίθετος με τους νόμουν περί υποκλοπής και προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο δεν τον πτόησε τίποτα και αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του, προχώρησε στην παρουσίαση.

Η συσκευή λειτουργεί ως εξής: Ξεγελά τα κινητά τηλέφωνα ότι η κεραία του κινητόυ είναι η νόμιμη της κινητής τηλεφωνίας που στέλνει τα σήματα στην κυψέλη του δικτύου με συνέπεια να διοχετεύουν την κλήση μέσω αυτής και έπειτα με την βοήθεια ενός laptop να καταγράφονται και να υποκλέπτονται οι πληροφορίες. Που θα βρέιτε το υλικό για να φτιάξετε την πατέντα?Στο Διαδίκτυο!

Απο την πλευρά τους, η ένωση κατασκευαστών GSM δήλωσαν ότι δεν γίνεται να υποκλαπεί εισερχόμενη κλήση γιατί υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια (πχ ο σταθμός βάσης να βρίσκεται κοντά στο κινητό τηλέφωνο-θύμα), αλλά μπορούν να υποκλαπούν εξερχόμενες..

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου