23 Αυγ 2010

Ο Μπλερ γίνεται... τραπεζίτης



Η εταιρεία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, όπως γράφουν οι «Τάιμς της Κυριακής», θα δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών παραδείσων του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και του Γιβραλτάρ.

Νέους δρόμους για αύξηση της ήδη τεράστιας περιουσίας του ανοίγει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, αφού, όπως έγινε γνωστό χθες, μία εκ των θυγατρικών της συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα πολιτικής και εμπορίου "Tony Blair Associates" μετατρέπεται σε επενδυτική τράπεζα! 

Ο αυτοαποκαλούμενος "Χριστιανός" και πρώην ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την Ντάουνινγκ Στριτ, το 2007, έγινε, μεταξύ άλλων, και σύμβουλος της JP Morgan, φτιάχνοντας περιουσία που ξεπερνάει τα 24 εκατομμύρια ευρώ, με την επενδυτική του τράπεζα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους άλλους υπερ-πλούσιους θέλουν να κάνουν επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βρετανίας (FSA), που είδαν το φως της δημοσιότητας στους "Τάιμς της Κυριακής", η εταιρεία Firerush Ventures No3 μπορεί να "κλείνει συμφωνίες για επενδύσεις" για τους πελάτες της, πουλώντας και αγοράζοντας μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πολύπλοκα οικονομικά προϊόντα.

Η εν λόγω εταιρεία έχει εξουσιοδότηση να παρέχει υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών παραδείσων του Λουξεμβούργου, του Λίχτενσταϊν και του Γιβραλτάρ, ενώ η πελατεία της αφορά επαγγελματίες, επενδυτικά ιδρύματα και πλούσιους πολίτες που θέλουν να ασχοληθούν με επενδύσεις!

Αρκετοί από τους πρώην συνεργάτες του Τόνι Μπλερ έχουν κάνει αιτήσεις στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, ούτως ώστε να μπορούν να πάρουν άδειες για να διαχειρίζονται χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις ή να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενους πελάτες.


Μεταξύ αυτών είναι η Κάθριν Ρίμερ, η οποία ήταν στην ομάδα έρευνας της Ντάουνινγκ Στριτ, όταν ο Μπλερ ήταν πρωθυπουργός, και η Τζο Γκίμπονς, που ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης και η οποία πλέον είναι υπεύθυνη για τις επιχειρηματικές υποθέσεις του Τόνι Μπλερ.

Στην ομάδα των συνεργατών Μπλερ θα συμμετέχει ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του και νυν διευθύνων σύμβουλος της Μόργκαν Στάνλεϊ, Τζόναθαν Πάουελ, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, έχει καταθέσει τα χαρτιά του στην FSA, για να μπορεί να συνεργαστεί με τη Firerush και κατά συνέπεια και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εν λόγω εταιρείας, που δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Λάμποβιτς.

Η καριέρα του Λάμποβιτς επίσης δεν είναι ασήμαντη, αφού έχει εργαστεί στην επενδυτική τράπεζα Dresdner Kleinwort, στη συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων LongAcre Partners, στην επενδυτική μπουτίκ Mesa Global και ως διευθυντής της εκδοτικής εταιρείας Independent News & Media, που εκδίδει την εφημερίδα "Inde-pendent"!

Τέλος, τις υπηρεσίες του στην τράπεζα του Μπλερ θα προσφέρει και ο Βαρούν Χάντρα, πρώην στέλεχος της Lehman Brothers.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου