16 Αυγ 2010

Η Nvidia παρουσιάζει απώλειες



Η Nvidia παρουσίασε την χειρότερη απώλεια - πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη - για το πρώτο οικονομικό τετράμηνο του έτους, της τάξεως των 141 εκατομυρίων δολαρίων. Για το ίδιο διάστημα πέρισυ είχε εμφανίσει απώλεια 105 εκατομυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με την σειρά προιόντων GF 100 η οποία άργησε να βγει στην αγορά και αποδείχθηκε σχετικά αποτυχημένη.


Την κατάσταση αποδίδει στο αυξημένο κόστος των μνημών, στην ολοένα και ελαττούμενη ζήτηση των κυκλωμάτων γραφικών ευρείας χρήσης και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση σε Ευρώπη και Κίνα που οδηγεί τον κόσμο σε αναζήτηση οικονομικότερων λύσεων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η εταιρεία προσπαθεί να μην θυσιάζει την απόδοση των προιόντων της για να κρατήσει χαμηλά το κόστος.

Επιβαρυντικό παράγοντα αποτέλεσε και το γεγονός ότι έπρεπε να “βάλει στην άκρη” 193,9 εκατομμύρια δολάρια για ανάκληση και επισκευή ελαττωματικών προιόντων. Το συνολικό κόστος για την εταιρεία έφτασε τα 475 εκατομμύρια δολάρια αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος Jen-Hsun Huang πιστεύει ότι ...η περίοδος των ισχνών αγελάδων φτάνει στο τέλος.

Ο αποκλεισμός της εταιρείας από το να κατσκευάζει κυκλώματα για τους καινούριους επεξεργαστές της Intel εξακολουθεί να ισχύει, πράγμα που όπως είναι φυσικό δεν ευνοεί την οικονομική ανάκαμψη.
Κοιτάζοντας μπροστά η εταιρεία στοχεύει σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική κατασκευής επεξεργαστών με κύριο ενδιαφέρων στον τομέα των έξυπνων κινητών και ταμπλετών που θα βασίζονται σε επεξεργαστές τύπου ARM. Ο Huang λέει “η τεχνολογία ARM είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας επεξεργαστών σήμερα. Οι επεξεργαστές ARM είναι ό,τι καλύτερο για το Android το οποίο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου