10 Αυγ 2010

Βρετανός διέσχισε για 1η φορά τον Αμαζόνιο



Ένας 34χρονος Βρετανός, πρώην στρατιωτικός, είναι ο πρώτος άνδρας που διέσχισε τον Αμαζόνιο, το μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου, καθ' όλο το μήκος του. Για το εγχείρημά του αυτό ωστόσο, χρειάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ.. περίπου 2,5 χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ed Stafford από το Mowsley της Βρετανίας, ξεκίνησε το ταξίδι του από το βουνό Mismi, περπατώντας από το Περού μέχρι τις ακτές της Βραζιλίας, σε 859 ημέρες, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε χρήματα για φιλανθρωπίες και προσπαθούσε να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, για την κατάσταση του ποταμού.

Η δύναμη, τόσο η πνευματική όσο και η σωματική, ήταν το πιο σημαντικό εφόδιο στην αποστολή. Νιώθω μεγάλη ταπεινοφροσύνη.. για να τα καταφέρω, έπρεπε να στηριχτώ σε πολλούς ανθρώπους, που με βοήθησαν πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων για τη γενναιοδωρία των ανθρώπων που συνάντησα”, είπε ο ίδιος ο Stafford.

“Το ενδιαφέρον του κόσμου για το εγχείρημά μου ήταν πέρα από κάθε φαντασία, ενώ δε σταματούσα να λαμβάνω μηνύματα συμπαράστασης. Αυτά, αλλά και η επιθυμία μου να φέρω ζωή στον ποταμό, ήταν που με κράτησαν και συνέχιζα”, προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου