26 Αυγ 2010

ΕΘΝΙΚΗ – Πτήση για μετάλλιο



Η Ελλάδα θέλει να γυρίσει από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και ένα μετάλλιο στις αποσκευές της και κανένα από τα μέλη της δε «μάσησε» τα λόγια του κατά την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την Άγκυρα. «Πηγαίνουμε στο Μουντομπάσκετ για το καλύτερο δυνατό» είπε ο Γιόνας Καζλάουσκας, που δε θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο τιμωρίας από τη FIBA.


«Δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της ομάδας μας. Δεν παίξαμε καλά χθες, αλλά να είστε σίγουροι πως στην Τουρκία η εικόνα της ομάδας θα είναι πολύ καλύτερη από το χθεσινό ματς», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις του λίγο πριν από την αναχώρηση της Εθνικής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Και εν συνεχεία, έβαλε τον πήχη ψηλά: «έχουμε πάντα υψηλούς στόχους και πηγαίνουμε στο Μουντομπάσκετ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα».

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία της FIBA για τα όσα έγιναν στο ματς με τη Σερβία. Ο κίνδυνος τιμωριών παραμένει ορατός αλλά ο 56χρονος τεχνικός δε θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί την ύστατη ώρα να αλλάξουν τα πλάνα του. «Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα να τιμωρηθούν παίκτες μας».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη. «Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά ματς. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πάμε με σε μια μεγάλη διοργάνωση με μια ήττα. Αυτό ίσως να είναι και γούρι. Η ομάδα είναι έτοιμη και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά τώρα το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το ματς της πρεμιέρας με την Κίνα και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Έπειτα από έναν μήνα σκληρής προετοιμασίας είμαστε πλέον έτοιμοι για το Μουντομπάσκετ. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι», είπε από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου