25 Αυγ 2010

Η Sony σκέφτεται Χρέωση για τα χρησιμοποιημένα παιχνίδια που παίζουν on-line



Η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει τέλη για online gamers που αγόρασαν τα παιχνίδια τους μεταχειρισμένα.

Όταν η  EA ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα αρχίσει να χρεώνει $ 10 για τους gamers που είχαν αγοράσει τους τίτλους τους μεταχειρισμένους και προσπαθούν να παίξουν online, άρχισε να φαίνεται κάτι που μπορεί τώρα να γίνει το μέλλον του online gaming, τουλάχιστον στο βαθμό που χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα παιχνίδια . 

Δεν είναι μυστικό ότι στους εκδότες δεν αρέσει η άνθηση της αγοράς παιχνιδιού από δεύτερο χέρι. Βλέπουν μικρο κερδος για να επωφεληθούν από τις πωλήσεις, και πολλοί εκδότες θεωρούν ότι βλάπτει τόσο τη βιομηχανία
παιχνιδιού εν γένει. Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό το " φαινόμενο " και  ανακτήσουν μέρος των κερδών από τη δεύτερη πώληση, η EA ανακοίνωσε το σχέδιό της να χρεώνει για την online πρόσβαση των χρησιμοποιούμενων παιχνιδιών. THQ και η Ubisoft σύντομα ακολούθησαν την τακτική . Δεν έχει ακόμα γίνει κουβέντα σχετικά με το εάν ή όχι άλλοι εκδότες θα ακολουθήσουν, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι θα το κάνουν. 

Η νεώτερη από της εταιρίες που εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής τελών για αγοραστές 
μεταχειρισμένων παιχνιδιών για να παίζουν online είναι η Sony, η οποία είπε πως δεν υποστηρίζει μόνο τους εκδότες αλλα σχεδιάζει να χρεώνει για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια μέσω του online παιχνιδιού, αλλά το μελετά και για τους δικούς της πρωτοκλασάτους τίτλους.
Ο Andrew House, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Sony είπε. 


" Το κίνημα να επιβληθούν πρόσθετες αμοιβές σε online gaming έχει πιάσει τόσο πολύ

ώστε  ο CEO της Activision Bobby Kotick  λέγεται θελει να προσθέσει μια συνδρομή στο μέλλον για το Call of Duty . Αυτή τη στιγμή που φαίνεται σαν απλά μια ιδέα και όχι ένα σχέδιο, αλλά δείχνει όντως μια αυξανόμενη τάση στην σκέψη, αλλά πολλοί-συμπεριλαμβανομένης της Sony, είναι διστακτικοί στο να πάμε τόσο μακριά. "

- "Όσον αφορά απλώς μια επιβάρυνση για το βασικό παιχνίδι σε
online, αυτό είναι κάτι που πρέπει να μιλήσουμε πολύ περισσότερα και θα αγωνιστούμε  γιατί νιώθουμε πολύ δικαιωμένοι και θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του PSN σήμερα"

ΠΡΩΤΟΤΥΠΏ ΆΡΘΡΟ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου