11 Αυγ 2010

Οριστικό το τέλος του Βρύζα. Οδεύει προς την Εθνική



Την ίδια ώρα που ο Ζήσης Βρύζας έκλεινε πίσω του την πόρτα του ΠΑΟΚ, άνοιγε εκείνη της εθνικής ομάδας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΠΟ, αναλαβάνοντας άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος.
Η υποβολή παραίτησης στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ήταν κάτι που ο Ζήσης Βρύζας έπραξε εν θερμώ. Υπήρχε ως σκέψη αρκετό καιρό στο μυαλό του και την είχε κοινοποιήσει στον Θοδωρή Ζαγοράκη αμέσως μετά από το δεύτερο παιχνίδι με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τού ζήτησε να το ξανασκεφτεί, χορηγώντας του μία μικρή άδεια μέχρι το φιλικό απέναντι στην Παρτιζάν. Ωστόσο ο Βρύζας ήταν κάθετος και με το πού επέστρεψε στην Τούμπα έριξε τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Η βασική αιτία που οδήγησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή σε αυτήν την απόφαση είναι συγκεκριμένη. Στη μετά Σάντος εποχή και δη μετά από την απομάκρυνση του Μάριο Μπερέτα ο Βρύζας αντιλήφθηκε ότι ο ρόλος του στην ομάδα ήταν πλέον περιττός. Ενώ προηγουμένως αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος, επί Δερμιτζάκη στην τεχνική ηγεσία οι ευθύνες του περιορίστηκαν. Άλλωστε ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ είναι φίλος του Ζαγοράκη και προσωπική επιλογή του. Παράλληλα, την απόφαση του Βρύζα επηρέασε η αποπομπή – express του Μάριο Μπερέτα από την τεχνική ηγεσία, αν και σε αυτήν την περίπτωση ο ίδιος προτίμησε να αναλάβει την ευθύνη. Το οριστικό τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με την επίσημη ανακοίνωση. Το σχετικό κείμενο ανέφερε: "Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας αποφάσισαν απο κοινού να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο συνεργασίας για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Παράλληλα ο κ. Βρύζας υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστούν θερμά τον Ζήση Βρύζα για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του πλάνου της τελευταίας τριετίας. Η συμμετοχή του υπήρξε πολύτιμη και η αγάπη του για την ομάδα αναμφισβήτητη. Του ευχόμαστε κάθε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία στη συνέχεια".

Παράλληλα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ και η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Ζήση Βρύζα: "Αποφασίσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ως μέλος αυτής της προσπάθειας, από διάφορες μάλιστα θέσεις (Ποδοσφαιριστής, Τεχνικός Διευθυντής, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος) πιστεύω ότι υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, πάθος και υπευθυνότητα τον Σύλλογο. Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ακόμη κι όταν διαφωνήσαμε, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τις διαφωνίες μας για το καλό του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι ότι ένας κύκλος έκλεισε κι ότι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να μη συνεχιστεί η συνεργασία μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Θόδωρο Ζαγοράκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου".

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου