23 Αυγ 2010

Διπύρηνοι επεξεργαστές στα μελλοντικά κινητά



Η τεχνολογία εξελίσσετε γρήγορα, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι γνωρίζουμε. Στη κατηγορία «Πληροφορική» οι περισσότεροι ασχολούνται με τη ταχύτητα που έχει ένα αντικείμενο.

Στα κινητά μέχρι στιγμής, αν και στους υπολογιστές μιλάμε για τρελές διαφορές, το μεγαλύτερο είναι 1.2 GHz. Μπορεί να ακούγεται πάρα πολύ, ιδιαίτερα για ένα μέσο χρήστη, αλλά για κάποιον που φτάνει στα άκρα το κινητό, με πάρα πολλές εφαρμογές ανοιχτές δεν φτάνει. Έτσι η Qualcomm και η TI ήρθαν για να καλύψουν αυτό το «κενό».


Από το τέλος αυτού του χρόνου ή στις αρχές του 2011, η Qualcomm και η TI θα παρουσιάσουν το πρώτο επεξεργαστή με δύο πυρήνες (dual core) για κινητά τηλέφωνα! Έτσι, τα έξυπνα κινητά, μετά από μερικούς μήνες θα είναι διπύρηνα, τώρα πως και πότε θα τα αξιοποιήσουμε εμείς αυτά είναι άγνωστο.
Αυτοί οι επεξεργαστές, θα ξεκινήσουν με 1 GHz και στη συνέχεια θα δούμε και επεξεργαστές χρονισμένους σε 2GHz πράγμα το οποίο θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την κινητή τηλεφωνία που ξεκίνησε με απλά μηνύματα και SMS και έφτασε σε λίγα χρόνια με HDMI out και πολλές άλλες δυνατότητες.

Πιο είναι το μειονέκτημα των διπύρηνων επεξεργαστών στα κινητά; Ότι με αυτές τις μπαταρίες (μέγιστο 1500 mAh) που βάζουν οι κατασκευάστριες εταιρίες θα τελειώνουν αρκετά γρήγορα αν ο χρήστης κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου