25 Αυγ 2010

«Έξω φρενών» στη Νταντί



Δυσαρεστημένοι είναι οι άνθρωποι της Νταντί Γιουνάιτεντ με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες εν όψει του επαναληπτικού με την ΑΕΚ και πιέζουν την ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει στην αναβολή της αναμέτρησης.

Οι Σκωτσέζοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των φίλων της ομάδας τους που θα έρθουν στην Ελλάδα για τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ΑΕΚ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νταντί, Στίβεν Τόμπσον μιλώντας στον Τύπο της χώρας του εξέφρασε τους προβληματισμούς του.

«Επικρατεί ένα χάος. Θα πάω στο γήπεδο και να δω μόνος μου πώς έχει η κατάσταση. Θα είναι εκεί και ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος έχει τη δύναμη ακόμη και να αναβάλει τον αγώνα αν έχει αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια. Ενδιαφέρομαι για τους φίλους της ομάδας μας που θα ταξιδέψουν και αν συμβεί οτιδήποτε στην Αθήνα η ΟΥΕΦΑ θα έχει την ευθύνη. Θα προκληθεί χάος», τόνισε αρχικά.

Για να προσθέσει: «Από ότι έχουμε μάθει για το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχει προβλήματα στο πάνω μέρος της κερκίδας και δεν μπορεί να ανοίξει για το κοινό. Υπάρχει επίσης θέμα με τις εισόδους και τις εξόδους του γηπέδου, που δεν είναι αρκετές. Κι επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να χωριστούν οι γηπεδούχοι φίλαθλοι από τους φιλοξενούμενους. Οι Έλληνες οπαδοί είναι φανατισμένοι και πρόσφατα αυτοί της ΑΕΚ χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς».

Ο Τόμπσον συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω ότι η αστυνομία έχει εκφράσει την ανησυχία της για την ασφάλεια των οπαδών μας που θα βρεθούν εκεί. Αλλά η ΟΥΕΦΑ έχει κρίνει το γήπεδο κατάλληλο και είναι στο χέρι της ΑΕΚ να εγγυηθεί την ασφάλεια του κοινού. Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ λένε ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται σε έναν απομονωμένο χώρο. Δεν μπορούμε να μην ταξιδέψουμε, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο γήπεδο με τον παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ για να βεβαιωθώ για την ακεραιότητα της αναμέτρησης. Και θα το κάνω. Δεν μπορώ όμως να πω ότι ανυπομονώ για τον αγώνα».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ασφαλείας της σκωτσέζικης ομοσπονδίας, Ντέρεκ Κέρκγουντ, είπε: «Η αποστολή μου είναι να ελέγχω ότι αφορά την παρουσία των οπαδών της Νταντί Γιουνάιτεντ στο γήπεδο. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα υπάρξει ασφαλής πρόσβαση στο γήπεδο, απομόνωση των οπαδών από αυτούς της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και αποχώρηση χωρίς προβλήματα από αυτό». 

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου