5 Αυγ 2010

Εργα ανάπλασης στον Εθνικό Κήπο



Την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου θα επιχειρήσουν από κοινού Νομαρχία και Δήμος Αθηναίων με μια σειρά παρεμβάσεων που θα βασιστεί εν μέρει σε έρευνα του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Ηδη υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,45 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από τη Νομαρχία Αθηνών.


Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμό των λιμνών και μόνωση, αντικατάσταση των μηχανημάτων για τη ροή του νερού, αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ανακαίνιση της παιδικής χαράς. Παράλληλα θα προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στις υποδομές του κήπου, βάσει της μελέτης του ΕΜΠ.

«Δεν πάμε να τον ξαναφτιάξουμε από την αρχή, αλλά να γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες εργασίες ώστε να επανέλθει στην αρχική του μορφή», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Κήπου, κ. Ι. Κωστόπουλος. Ο εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου, κ. Παρμενίδης, έκανε μια σύντομη αναφορά στη μελέτη που ετοιμάζει το Πολυτεχνείο, ώστε να διατηρηθεί η αρχική αρχιτεκτονική φιλοσοφία του Εθνικού Κήπου.


Το πρώην Λυσσιατρείο

 
 
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Αθήνας αναφέρθηκαν και στην παραχώρηση για δύο χρόνια μέρους του πρώην Λυσσιατρείου (κτίριο της Ιεράς Οδού) από τη νομαρχία στον δήμο για τη σίτιση αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων. Επίσης, οι κ. Σγουρός και Κακλαμάνης υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, για εργασίες σε ράμπες ΑμΕΑ πεζόδρομων του Ψυρρή, αλλά και για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ρουφ.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου