29 Ιουλ 2010

85 κεράκια για τον Μίκη



Σήµερα ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ελλη νας και διεθνής, συµπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα κρητικό και µητέρα σµυρνιά. Για να τιµήσουν τη γιορτή του παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδι στές, συνθέτες και ηθοποιοί, Ελληνες και ξένοι, σχεδίασαν ένα µουσικό πρόγραµµα - δώρο γενεθλίων στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Και θα του ευχηθούν όλοι µαζί «χρόνια πολλά» µε µια τούρτα που θα φτιάξει ο Στέλιος Παρλιάρος.


Στην αποψινή εκδήλωση, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, µαζί µε τη Λαϊκή Ορχή στρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα εµφανιστούν και θα τραγουδήσουν αγαπηµένα τραγούδια του Μίκη: οι συνθέτες Ζülfü Livaneli, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, οι τραγουδιστές Νένα Βε νετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δηµοσθένους, Βάσια Ζήλου, Αντώνης Καλο γιάννης, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δηµή τρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπά ζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Μαρία Φαραντούρη, Αλέξανδρος Χατζής, Lina Οrfanos, οι ηθοποιοί Κάκια Ιγερινού, Μπέσσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Αννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαµπόπουλος, ο συνθέ της και πιανίστας Gerhard Folkerts, η Αρετή Κετιµέ. «Ο Μίκηςµάς αφύπνισε.

Σε µια δύσκολη περίοδο όπως η σηµερινή, πρέπει να ανοίξουν τα σεντούκια και να βγουν οι αξίες µ ας για να βρού µ ε έναν καινούργιο µπούσουλα», έλεγε τις προάλλες ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης που θα συµµε τέχει στην εκδήλωση µε το τραγούδι «Η επιστολή» (από τα «Τραγούδια του Αγώ να»). «Η παρουσία τού Μίκηµε έκανε να γίνωµουσικός, αλλιώς θα ήµουν ακόµη αρχιτέκτονας», σχολίαζε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Πηγη  http://www.tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου