26 Ιουλ 2010

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος από τη "λευκή απεργία"



Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους επιβάτες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με την «λευκή απεργία», την οποία πραγματοποιούν, προκαλώντας έτσι πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων.


Από τα στοιχεία που δόθηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, από τα μεσάνυχτα έως τις 9 το πρωί της Δευτέρας είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις πάνω από μία ώρα σε 42 πτήσεις. Οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις αφορούν τις αναχωρήσεις μόνο και όχι τις αφίξεις.

Όσο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται κανονικά όλες οι πτήσεις και μόνο δυο αεροσκάφη αναχώρησαν με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών. Πρόκειται για της πτήσεις προς Ρώμη και Άμστερνταμ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις.

Ο Νίκος Σηφουνάκης, υφυπουργός Μεταφορών, μιλώντας στη ΝΕΤ εξέφρασε την διαφωνία του σχετικά με την «λευκή απεργία» των ελεγκτών τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που η οικονομία πάει να ανασάνει και κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε διάλογο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τόνισε ότι η διοικητική τους αυτοτέλεια και η δημιουργία μίας οικονομικής διεύθυνσης που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του κλάδου, είναι από τα βασικά τους αιτήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Πηγη   http://www.protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου