23 Ιουλ 2010

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας




Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το διοικητικό δικαστήριο την απεργία που είχαν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων κινητοποιήσεων από την προσεχή Κυριακή.


Η εξαγγελία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, που αντιδρά στο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είχε πυροδοτήσει την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).
Οι τουριστικοί πράκτορες έκαναν λόγο για ένα ακόμη πλήγμα στον τουρισμό εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσμενούς συγκυρίας.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας είχε καλέσει τους ελεγκτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους τονίζοντας ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου όποιος έχει συμβολή στην αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, θα πρέπει να περιφρουρεί τα συμφέροντα της χώρας.

«Σέβομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι έχουν ένα νευραλγικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Ρέππας εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί – όπως είπε- «ενώ έχουν αυτόν τον ιδιαίτερο ρόλο και το γνωρίζουν, τον χρησιμοποιούν μια τέτοια στιγμή και τελικώς ζημιώνουν τη χώρα».

Ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι σήμερα θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα εγκρίνεται μια δομή ευδιάκριτη λειτουργικώς και οργανωτικώς, αλλά μέσα στην ευρύτερη δομή της ΥΠΑ.

Η δομή αυτή θα αποτελεί μία Γενική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση του Παρόχου Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών. Πρόκειται εξάλλου - όπως είπε- για απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι προσφέρουν υπηρεσίες αεροναυτιλίας να έχουν μία ξεχωριστή δομή.
«Μόνον οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όχι οι άλλες ομάδες εργαζομένων όχι τα άλλα σωματεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ζητούν οι ίδιοι να αποτελέσουν μία αυτοτελή δομή εκτός των υπηρεσιών τις ΥΠΑ», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί η δομή αυτή να μείνει εντός της ΥΠΑ.

«Είναι νευραλγικός ο ρόλος της, πρέπει να μείνει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και με αυτήν την έννοια παραμένουμε σε αυτήν τη ρύθμιση. Δεν νομίζω ότι είναι λόγος αυτός προκειμένου να οδηγούνται σε απεργίες όταν, επαναλαμβάνω, δεν θέτουν κανένα οικονομικό αίτημα», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου