20 Ιουλ 2010

Αιχμές της Samsung κατά της Apple !!!



Η Apple προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά που της έχει προκαλέσει η προβληματική λήψη της κεραίας του νέου iPhone 4 και, πέρα από τις δωρεάν θήκες που προσφέρει για τη νέα συσκευή, ισχυρίστηκε ότι ουσιαστικά όλα τα έξυπνα κινητά υποφέρουν λίγο-πολύ από προβλήματα στο σήμα τους, όμως η Samsung και η RIM (Blackberry) αντεπιτέθηκαν απαντώντας ότι καθόλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλώς η Apple προσπαθεί να βρει «συνενόχους».



 Ο Στιβ Τζομπς ισχυρίστηκε ότι όλα τα έξυπνα τηλέφωνα εμφανίζουν πτώση του σήματός τους, όταν ο χρήστης τα κρατά με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά σε ανακοίνωσή της, η νοτιοκορεατική Samsung Electronics απάντησε ότι «με βάση την πολυετή εμπειρία μας στο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας τηλεφώνων, τα κινητά Samsung χρησιμοποιούν μια τεχνολογία σχεδιασμού εσωτερικής αντένας που βελτιστοποιεί την ποιότητα της λήψης του σήματος με όποιον τρόπο και αν τα κρατά ο χρήστης».   

Στελέχη της Samsung πρόσθεσαν ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί σημαντικά παράπονα από πελάτες για την λήψη σήματος από το έξυπνο κινητό Omnia II της εταιρίας, κάτι που έχει ισχυριστεί η Apple.
  
Από την πλευρά της, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, η καναδική εταιρία Research In Motion (RIM) του ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη, η οποία κατασκευάζει τα τηλέφωνα Blackberry, δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτη η προσπάθεια της Apple να καταστήσει τη RIM μέρος του φιάσκου που η ίδια δημιούργησε».

«Οι ισχυρισμοί της Apple για τα προϊόντα της RIM είναι σκόπιμες προσπάθειες να διαστρεβλωθεί η κατανόηση του κοινού για το πρόβλημα σχεδιασμού της κεραίας και να εκτραπεί η προσοχή από τη δύσκολη κατάσταση της Apple”, δήλωσαν από κοινού οι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι Μάικ Λαζαρίδης και Τζιμ Μπαλσίλι.
  
«Η RIM είναι παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό κεραιών και σχεδιάζει με επιτυχία εδώ και πάνω από 20 χρόνια πρωτοποριακά ασύρματα προϊόντα με αποτελεσματική απόδοση. Όλο αυτό τον χρόνο, η RIM έχει αποφύγει σχεδιασμούς όπως αυτός που η Apple χρησιμοποίησε στο iPhone 4 και αντίθετα έχει επιλέξει καινοτομική σχεδίαση που μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης των κλήσεων, ειδικά σε περιοχές με χαμηλό σήμα», πρόσθεσαν και δεν παρέλειψαν να ειρωνευτούν την ειδική θήκη που δίνει ως λύση η Apple.

«Ένα είναι σίγουρο, οι πελάτες της RIM δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν μια θήκη για το έξυπνο κινητό τους Blackberry, προκειμένου να έχουν καλή λήψη σήματος».

Μερικοί χρήστες του iPhone 4 (του οποίου η ασυνήθιστη αντένα βρίσκεται ενσωματωμένη σε ένα μεταλλικό περίβλημα γύρω από το τηλέφωνο) έχουν παραπονεθεί ότι χάνουν το σήμα, όταν καλύπτουν με το χέρι τους την κάτω αριστερή γωνία της συσκευής, μια κίνηση που έχει ήδη ονομαστεί χαρακτηριστικά «το άγγιγμα του θανάτου».

Η Apple, στο πλαίσιο της καμπάνιας περιορισμού της ζημιάς της, έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα (www.apple.com/antenna) όπου δείχνει συγκριτικά τεστ της απόδοσης των κεραιών του iPhone 4, του Blackberry Bold 9700, του Samsung Omnia II και του HTC Droid Eris.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου