22 Ιουλ 2010

Τρεις νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου-φορτηγού



Τρείς νεκροί και πολλοί τραυματίες, τα περισσότερα παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης λεωφορείου με φορτηγό έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.



Το τροχαίο συνέβη πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης, στο 45ο χιλ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Ένα λεωφορείο από τουριστικό πρακτορείο του Κιλκίς το οποίο είχαν μισθώσει από την ενορία Κοτούσα στις Σέρρες κατευθυνόταν προς την Αλεξάνδρεια. Θα πήγαιναν στο Αιγίνιο να προσκυνήσουν ένα μοναστήρι και στη συνέχεια θα έκαναν μπάνιο. Επρόκειτο για παιδιά με τους κηδεμόνες τους. Ήταν περίπου 50 άτομα στο λεωφορείο.

Ένα τριαξονικό φορτηγό κατευθύνονταν προς Χαλκηδόνα. Για άγνωστη αιτία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν στο σημείο ενώ στο σημείο έσπευσαν φαντάροι και αξιωματικοί από κοντινό στρατόπεδο. Απεγκλώβισαν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους ανθρώπους σε νοσοκομεία στη Βέροια.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός του λεωφορείου, ο συνοδηγός που ήταν ο ιερέας της Κοτούσας και ο οδηγός του φορτηγού ενώ 8 παιδιά, ηλικίας 5 - 15 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αυτόπτης μάρτυρας περίγραψε το στιγμή της σύγκρουσης λέγοντας ότι "ένα φορτηγό παρεξέκλινε της πορείας του και όταν ο οδηγός το αντιλήφθηκε, έκοψε το τιμόνι και αυτό ήταν το μοιραίο. Χτυπάει με το καρότσι στο λεωφορείο, το καρφώνει το λεωφορείο κανονικά και φεύγει μέσα στο γκρεμό".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου