30 Ιουλ 2010

Ο Κεντίρα με 14 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ



Με την απόκτηση ενός σπουδαίου αμυντικού μέσου, του Γερμανού Σάμι Κεντίρα, ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό η Ρεάλ. Η διοίκηση των Μαδριλένων συμφώνησε με τη Στουτγκάρδη στα 14 εκατομμύρια ευρώ και ο 23χρονος άσος πρόκειται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο.
Ο διεθνής αμυντικός χαφ εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ και η μετεγγραφή του αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου προπονητής της «βασίλισσας» Ζοζέ Μουρίνιο. Το συμβόλαιό του με τη Στουτγκάρδη έληγε τον Ιούνιο του 2011 και ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να το ανανεώσει, καθώς επιθυμούσε να μετεγγραφεί σε μια ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Ο τεχνικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου Φρέντι Μπόμπιτς, δήλωσε ότι ο Κεντίρα είναι εξαιρετικός παίκτης και η απουσία του είναι σημαντική. Όμως τόνισε ότι η Στουτγκάρδη δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη μετεγγραφή του σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ και του εύχεται κάθε επιτυχία.

Ο Κεντίρα μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής που έχει Τυνήσιο πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Στουτγκάρδης και από το 2006 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Συνολικά με τη Στουτγκάρδη έχει αγωνιστεί σε 98 ματς (14 γκολ), ενώ από το 2009 αποτελεί στέλεχος της Εθνικής Γερμανίας (12 συμμετοχές, 1 γκολ). Ο Κεντίρα αγωνίστηκε με επιτυχία στο Μουντιάλ και συμμετείχε σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η «νατσιονάλμανσαφτ».

Πηγη : http://www.enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου