31 Ιουλ 2010

FERRARI – Αλόνσο: «Όλα τα λεφτά η εκκίνηση»



Ο Φερνάντο Αλόνσο στηρίζει τις ελπίδες του να μπορέσει να… αναστατώσει τις δύο Red Bull στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Ο Ισπανός ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον χρόνο του poleman Φέτελ και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει έστω και για τη δεύτερη θέση.

Θα εκκινήσει τρίτος και σύμφωνα με τα όσα είπε, αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«Νομίζω ότι βρήκαμε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ημών και της Red Bull αυτό το διήμερο. Βελτιστοποιήσαμε τις δυνατότητές μας σήμερα, κάναμε τη δουλειά μας για να είμαστε οι καλύτεροι από τους υπόλοιπους. Συγχαρητήρια στη Red Bull, κυριάρχησαν το διήμερο και άξιζαν τις δύο πρώτες θέσεις. Ελπίζω αύριο να τους δυσκολέψουμε γιατί ως τώρα ήταν πολύ εύκολο», τόνισε ο Αλόνσο.

Και στάθηκε στη σημασία της εκκίνησης: «Ξέρουμε ότι η εκκίνηση είναι σημαντική, ξέρουμε ότι σε αυτή την πίστα είναι δύσκολο να προσπεράσεις. Ξέρουμε επίσης, ότι η στρατηγική είναι σημαντική. Η εκκίνηση, η πρώτη στροφή και ο πρώτος γύρος, είναι το 60-70% του τελικού αποτελέσματος. Ελπίζω να κάνουμε καλή εκκίνηση όπως στο Χοκενχάιμ, να κερδίσουμε μια θέση και να παλέψουμε».

Για να προσθέσει: «Η βρώμικη πλευρά εδώ είναι κακή, ίσως η χειρότερη στο καλεντάρι, αλλά την ίδια στιγμή είχαμε μερικές καλές εκκινήσεις φέτος ξεκινώντας από τη βρώμικη πλευρά και κακές εκκινήσεις από την καθαρή πλευρά. Όλα θα κριθούν στην εκκίνηση μόλις σβήσουν τα κόκκινα φώτα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να έχουμε μια καλή ευκαιρία αύριο να προσπεράσουμε στην εκκίνηση».

Η Ferrari  εκτός του Αλόνσο στην τρίτη θέση, είχε και τον Φελίπε Μάσα στην τέταρτη, με τον Βραζιλιάνο επίσης να τονίζει ότι η εκκίνηση του αυριανού αγώνα θα είναι αυτή που θα κρίνει και το αποτέλεσμα.


Πηγη  http://www.sportnet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου