23 Νοε 2010

Ίσως το 2011 να είναι η χρονιά του PS3 .....



Νέα στοιχεία δείχνουν ότι εντός του επόμενου έτους το PlayStation 3 θα έχει περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το Xbox 360. 

Αν και η Nintendo βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων εδώ και καιρό χάρη στο Wii και τις 76 εκατομμύρια πωλήσεις  η μάχη για τη δεύτερη θέση εξακολουθεί να είναι αμφίρροπη. Επί του παρόντος το Xbox 360 έχει ένα σταθερό προβάδισμα στην 2η θέση με 45,2 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στην περίοδο των γιορτών χάρη στην επιτυχία του Kinect, το οποίο πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες σε 10 ημέρες.

Οι προβλέψεις λένε πως η Microsoft θα πώληση 5 εκατομμύρια Kinect συνολικά αυτή την εορταστική περίοδο, πολλά από τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της bundle έκδοσης με το Xbox 360 οπότε αναμένεται  το 360 να τα πάει καλά αυτό το τρίμηνο.  

Όμως μια ανάσα πίσω από το 360 βρίσκεται το PlayStation 3 το οποίο έχει πουλήσει 41,2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Είναι μια σκληρή μάχη  αλλά όπως γίνεται με της πωλήσεις ηλεκτρονικών είναι ένας μαραθώνιος και δεν είναι σπριντ και φαίνεται ότι η Sony θα μπορούσε να κάνει την αντεπίθεση της  .

Σύμφωνα με τον αναλυτή της ομάδας DFC Intelligence το PS3 θα ξεπεράσει το Xbox 360 σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο κάποια στιγμή το 2011. Το Xbox 360 μπορεί να τα παει καλά σε σε πωλήσεις αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα παιχνίδια του
Xbox 360 . Η αύξηση των πωλήσεων θα συνεχιστεί μέσα στην περίοδο των διακοπών,αλλά η τάση αυτή είναι πιθανό να λήξει σύντομα μετά.
Αν και οι πωλήσεις της κονσόλα έχουν αυξηθεί μετά τον ανασχεδιασμό οι πωλήσεις λογισμικού δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά . Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα νέα συστήματα που πωλούνται είναι είτε μονάδες αντικατάστασης ή αποτελούν μέρος δεύτερης κονσόλας στο ίδιο σπίτι.


Και ενώ το 360 μπορεί να έχει βάση οπαδών που είναι πιστοί το  PS3 από την άλλη φαίνεται να προσελκύει νέους οπαδούς με σταθερό ρυθμό. Το PS3 υπολείπεται ακόμα του 360, αλλά μην ξεχνάμε πως κυκλοφόρησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά και οι αριθμοί των πωλήσεων του συνεχίζουν να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.
Η Sony έχει επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι της Microsoft στην ιαπωνική αγορά , η Nintendo κυριαρχεί στο εξωτερικό καθώς και στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά ενώ το PS3 έχει πουλήσει σχεδόν 6 εκατομμύρια μονάδες στην Ιαπωνία ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στης διακοπές χάρη σε χαμηλότερες τιμές η Microsoft δεν ήταν ποτέ πραγματικά σε θέση να έχει έναν αντίκτυπο με το αρχικό Xbox ή το Xbox 360.  


Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν μόλις 1,4 εκατομμύρια Xbox 360 να πωλούνται στην Ιαπωνία και ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί χάρη στο Kinect η Microsoft δεν κερδίζει πολύ έδαφος.  
 Συγκριτικά το 360 έχει πουλήσει 25,9 εκατομμύρια στην Αμερική ενώ το PS3 έχει 16,1 εκατομμύρια. Το PS3 έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα στην Ευρώπη με 19,4 εκατομμύρια .
 Το 360 έχει πουλήσει 17,8 εκατομμύρια, και θα μπορούσε να μειωθεί αυτό το χάσμα αυτή την εορταστική περίοδο.
Ενώ το PlayStation Μove ίσως να μην είχε τις πωλήσεις που η Sony ήλπιζε η DFC πιστεύει πως η κυκλοφορία  αποκλειστικών τίτλων θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω το PS3.  


Παιχνίδια όπως το Killzone 3, LittleBigPlanet 2, και το SOCOM 4 είναι δυνατοί τίτλοι και φυσικά αποκλειστικότητες του PS3 κατά το επόμενο έτος. Με το PS3 τελικά να έχει κέρδος σε κάθε κονσόλα που πωλείται και με αποτέλεσμα να μειώσει την τιμή του συστήματος .
Φυσικά, όλα αυτά είναι απλώς ενδείξεις και όλα μπορούν να συμβούν αλλά πραγματικά φέτος θα μπορούσε να είναι η χρονιά του PS3.


Πηγή : http://www.digitaltrends.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου