13 Νοε 2010

iPhone 4 είναι το πιο αξιόπιστο smartphone , αλλα και το πιο επιρρεπες σε ατυχηματα



Μια ερευνητική μελέτη έχει διαπιστώσει ότι το iPhone 4 είναι το πιο αξιόπιστο smartphone, αλλά έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων από κάθε άλλο smartphone.
 

Παρά τα προβλήματα με τη κεραία του και της ρωγμές του γυαλιού στο πίσω μέρος το iPhone 4 έχει της λιγότερες δυσλειτουργίες από οποιοδήποτε άλλο smartphone σύμφωνα με την έρευνα της SquareTrade .

Η εταιρεία ανέλυσε τα ποσοστά αποτυχίας περισσότερων από 50.000 smartphones και καθόρισε ότι η Apple είχε το λιγότερο αριθμό δυσλειτουργιών , η Motorola και η HTC έχουν επίσης αξιοθαύμαστες επιδόσεις.

Μόνο ένα 2,1 τοις εκατό του iPhone 4 αναμένεται να έχουν δυσλειτουργία κατά το πρώτο έτος αναφέρει η εταιρεία ερευνών. Η Motorola έχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό με την  Apple για την ακρίβεια με 2,3 τοις εκατό, ακολουθούμενη από την HTC με 3,7 τοις εκατό. Η BlackBerry είναι πιο επιρρεπείς σε δυσλειτουργία με 6,3 τοις εκατό .


Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα για το iPhone 4 , έχει ποσοστό ατυχημάτων υψηλότερο από ό, τι οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο με ποσοστο13,8 τοις εκατό. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ατυχημάτων είναι η πτώση.  


Το εξωτερικό του  iPhone 4 είναι ως επί το πλείστον από γυαλί με αποτέλεσμα της εύκολες γρατσουνιές από πτώση στο τηλέφωνο. Αυτή είναι μια αύξηση με ποσοστό 9,4 τοις εκατό των ατυχημάτων σε σχέση με το iPhone 3GS. Η ζημιά από πτώση είναι υπεύθυνη για το 77 τοις εκατό του συνόλου των ατυχημάτων smartphone και το 90 τοις εκατό των ατυχημάτων που σχετίζονται με το iPhone 4.

Βέβαια, αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί η SquareTrade να βρίσκει το πιθανό αριθμό των δυσλειτουργιών για συσκευές που δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο , αυτό γίνεται από έναν ειδικό τύπο που έχει βρει.


Έχοντας μόνο μελέτησε το iPhone 4 μόνο τέσσερις μήνες και τα HTC / Motorola για περίπου οκτώ μήνες, η εταιρεία ερευνών έχει εμπιστοσύνη σε 12μήνες προβλέψεις της οποίες λαμβάνουν υπόψη τα ποσοστά αποτυχίας των προηγούμενων μοντέλων κινητών τηλεφώνων από κάθε μεγάλο κατασκευαστή.

Το Droid, Droid X, και Cliq χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της Motorola ,το Nexus One, Evo,
Droid Incredible, Aria , και HERO χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της HTC και το Curve, Bold, Storm , Torch και Pearl χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της BlackBerry.

Ξενόγλωσσο Άρθρο : http://www.digitaltrends.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου