23 Νοε 2010

Το Facebook προελαύνει ακάθεκτο



Η κυριαρχία του Facebook στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης είναι γνωστή εδώ και καιρό. Είναι, δε, τέτοια η επιτυχία του, που εδώ και πολλούς μήνες έχει αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τις προβολές σελίδων (pageviews), ξεπερνώντας ακόμα και τη Google.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις εταιρείας Experian Hitwise, η κίνηση στο Facebook αυξήθηκε κατά 60% τον τελευταίο χρόνο. Αυτή τη στιγμή, το 25% περίπου των pageviews ανά την υφήλιο αφορά την υπηρεσία του Mark Zuckerberg, ένα ποσοστό σχεδόν τετραπλάσιο από το YouTube της Google, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 6,93% των συνολικών pageviews.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται παράλογο που το Facebook ξεπερνά κατά πολύ τη μηχανή αναζήτησης της Google σε pageviews, αλλά η εξήγηση είναι αρκετά απλή. Ναι μεν όλος ο πλανήτης αναζητά πληροφορίες στη μηχανή της Google, ωστόσο όταν βρει αυτό που ψάχνει δεν έχει λόγο να μείνει στη σελίδα της αναζήτησης.

Αντίθετα, η παραμονή στο Facebook είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, καθώς η διάσημη υπηρεσία δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με status updates, φωτογραφίες, μηνύματα κλπ, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον αριθμό των pageviews.

Πηγή : http://e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου