25 Νοε 2010

Axl Rose εναντίον Activision λόγω Slash!



Ο Axl Rose, τραγουδιστής των Guns N' Roses, και ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Slash δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι μετά την αποχώρηση του τελευταίου από το συγκρότημα. Η κόντρα ανάμεσα στους δύο μουσικούς αναθερμάνθηκε πρόσφατα, όταν ο Axl Rose κατέθεσε μήνυση κατά της Activision με αφορμή το παιχνίδι Guitar Hero III: Legends of Rock.


Ο Axl Rose είχε δεχτεί να συμπεριληφθεί το τραγούδι Welcome to the Jungle των GnR στο Guitar Hero III: Legends of Rock, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα συμπεριλαμβάνονται στο ίδιο παιχνίδι οι Velvet Revolver (μετέπειτα συγκρότημα του Slash), ούτε όμως και ο Slash ως φιγούρα. Παρ' όλα αυτά, το GH3 περιλαμβάνει ως downloadable content τραγούδια των Velvet Revolver, ενώ ο παίκτης μπορεί να παίξει το Welcome to the Jungle έχοντας ως avatar τον Slash.

Στη μήνυσή του, ο Axl Rose κατηγορεί την Activision για αθέτηση συμβολαίου, απάτη και μια σειρά άλλων αδικημάτων, ενώ αξιώνει αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2007. Προφανώς, ο Axl Rose και η δισκογραφική του εταιρεία περίμεναν τρία χρόνια για να καταθέσουν τη μήνυση, έτσι ώστε να επικαλεστούν διαφυγόντα κέρδη και να ανεβάσουν το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούν.

Οι δρόμοι των GnR και του Slash χώρισαν το 1996, έπειτα από εννέα χρόνια με σημαντικές επιτυχίες, όπως ο ιστορικός δίσκος Appetite for Destruction. Έκτοτε, ο Axl Rose προσπαθεί με κάθε μέσο να αποσυνδέσει τον Slash από τη δημόσια εικόνα του συγκροτήματος, κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι GnR δεν έχουν να επιδείξουν σημαντική καριέρα μετά τον ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο Slash.

Πηγή : http://e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου