22 Νοε 2010

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στη Google και το Facebook



Όλα ξεκίνησαν όταν το Facebook έδωσε στους χρήστες του τη δυνατότητα να βρουν φίλους αξιοποιώντας τη λίστα επαφών που διατηρούν στο Gmail. Η Google δεν είδε με καλό μάτι την προσθήκη του Gmail στη λειτουργία Find Your Friends και το έδειξε αμέσως.


Αυτό που ενόχλησε τη Google ήταν το γεγονός ότι το Facebook δεν επέτρεπε την αντίστροφη ροή πληροφοριών. Ενώ, δηλαδή, μπορούσε κάποιος να ψάξει για νέους φίλους στο Facebook χρησιμοποιώντας τις επαφές του στο Gmail, δεν είχε τη δυνατότητα να προσθέσει νέες επαφές στο Gmail από τη λίστα φίλων στο Facebook. Η Google έκοψε την πρόσβαση του Find Your Friends στο Gmail, ωστόσο το Facebook βρήκε τρόπο να "ξανατρυπώσει" στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Google απάντησε με ένα ιδιαίτερα δηκτικό μήνυμα που εμφανιζόταν όταν κάποιος χρήστης του Facebook επιχειρούσε να τραβήξει πληροφορίες από το Gmail account του. Το μήνυμα αυτό προειδοποιούσε τους χρήστες ότι η αντίστροφη διαδικασία δεν επιτρέπεται και έθετε ερωτήματα σχετικά με την πολιτική του Facebook.

Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε πρόσφατα, όταν το Facebook αφαίρεσε τελείως το Gmail από το εργαλείο Find Your Friends. Έτσι, δε μπορεί πλέον ο εκάστοτε χρήστης να αναζητήσει φίλους χρησιμοποιώντας τις επαφές που έχει στο Gmail. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια στον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στους δύο κολοσσούς του Internet.

ΠΗΓΗ : http://e-pcmag.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου