26 Νοε 2010

Μια γενιά μπροστά το PC gaming σύμφωνα με τον Cevat Yerli της Crytek



Η Crytek φημίζεται για τις ικανότητες τις να δημιουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακές "μηχανές" παιχνιδιών που σπρώχνουν τους υπολογιστές -και τώρα πια τις κονσόλες- στα όρια τους.


Τόσο ο πρώτος τίτλος της, Farcry, όσο και το πιο πρόσφατο Crysis, φημίζονταν όχι μόνο για τα εντυπωσιακά γραφικά τους, αλλά και για το ότι ήταν κυριολεκτικά... "μπροστά από την εποχή τους": όταν πρωτοκυκλοφόρησε το καθένα από αυτά, οι "υπολογιστές της εποχής" έδειχναν να... πασχίζουν να αποδώσουν τον κόσμο τους στην οθόνη.

Και τώρα, που ο νέος της τίτλος, Crysis 2, θα κυκλοφορήσει όχι μόνο για PCs αλλά και για κονσόλες, η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται - και, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Crytek, Cevat Yerli, ο τίτλος θα αποτελέσει το ανώτερο τεχνολογικό όριο των σημερινών κονσολών.

"Τα PCs βρίσκονται εύκολα μια γενιά μπροστά (σε σχέση με τις κονσόλες)" ανέφερε ο Cevat Yerli, συμπληρώνοντας πως "Με το 360 και το PS3, θεωρούμε πως η ποιότητα των παιχνιδιών μετά το Crysis 2 και άλλους τίτλους βασισμένους στην CryEngine 2, θα εξαρτάται από το εικαστικό στοιχείο τους, από το τι είναι το περιεχόμενο τους.

Κανείς δεν θα μπορέσει να παράσχει κάτι εντυπωσιακότερο από αυτές"Και μάλλον είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί του, από τη στιγμή που αμφότεροι οι προηγούμενοι τίτλοι της εταιρείας παρέμεναν το benchmark όσον αφορά στην ποιότητα γραφικών των παιχνιδιών για... χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Αν η Crytek επιτύχει κάτι παραπλήσιο στην περίπτωση των σύγχρονων κονσολών, και η ιστορία επαναλειφθεί, με τον ανταγωνισμό να μην παρουσιάζει κάτι πιο εντυπωσιακό από τον δικό της τίτλο για χρόνια, όταν πια εμφανιστεί ένας άξιος αντίζηλος του Crysis 2 θα έχει έρθει και η εποχή κυκλοφορίας των κονσολών "επόμενης γεννεάς".

Εσείς πιστεύετε πως ισχύει η άποψη του Cevat Yerli, και πως η Crytek θα καταφέρει να "ξεζουμίσει" τις σημερινές κονσόλες, όπως έκανε με τα PCs στο παρελθόν; Και πού θα προτιμούσατε να παίξετε το επερχόμενο Crysis 2, στο PC -από το οποίο και... "κατάγεται"- ή σε μια κονσόλα; .

Πηγή : http://www.pcw.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου