13 Νοε 2010

Προσοχή στο " πείραγμα " του νεου MacBook Air !!!



Όπως ενημέρωσε το Γαλλικό site HardMac, όσοι θέλουν να «πειράξουν» το νέο MacBook Air τους, πρέπει να δείξουν περισσότερη προσοχή από ότι συνήθως, αφού μια μικρή ζημιά στην εκτεθειμένη μπαταρία του μπορεί να οδηγήσει σε… πυρκαγιά!


Όπως και τόσα άλλα «ψηφιακά αγαθά» της εποχής μας, έτσι και τα νέα MacBook Air της Apple βασίζονται σε μπαταρίες ιόντων Λιθίου για την τροφοδοσία τους. Αντίθετα, όμως, με όλα τα άλλα «ψηφιακά αγαθά», οι μπαταρίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτά δεν είναι προστατευμένες με κάποιου είδους «κέλυφος», με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο ευαίσθητες σε… «πειράγματα» - όπως αποκάλυψε το Γαλλικό site HardMac.

Ούτως ή άλλως, η ίδια η Apple υποστηρίζει πως κανένας «μη εξουσιοδοτημένος χρήστης» δεν θα έπρεπε να «παίζει» στο εσωτερικό των υπολογιστών και gadgets που παράγει – υποτίθεται πως «οτιδήποτε Apple» μπορεί να επιδιορθωθεί ή αναβαθμιστεί μονάχα από την ίδια την Apple. Έτσι, για να κερδίσει χώρο, και αφού, θεωρητικά τουλάχιστον, «κανένας απλός χρήστης δεν θα πειράξει το εσωτερικό του MacBook Air του», η Apple χρησιμοποιεί ως «κέλυφος» για την μπαταρία το ίδιο το «σασί» του υπολογιστή.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μάλλον τα παραπάνω είναι κάπως… υπερβολικά, αφού εδώ και καιρό αρκετοί κάτοχοι άλλων συσκευών της Apple –των οποίων οι μπαταρίες είναι το ίδιο «εκτεθειμένες»- έχουν κάνει ουκ ολίγες «επεμβάσεις» στο εσωτερικό τους.

Εσείς, τι θα κάνατε στην περίπτωση που ένα «Apple gadget» σας εμφάνιζε πρόβλημα και βρισκόταν εκτός εγγύησης, γνωρίζοντας τα παραπάνω; Θα επιχειρούσατε να το φτιάξετε μόνοι σας για να κερδίσετε από το όποιο κόστος μιας «επίσημης» επιδιόρθωσης, ή θα κινούσασταν «εκ του ασφαλούς»;

ΠΗΓΗ  http://www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου