19 Νοε 2010

Το Android Market αναβαθμίζεται



Το Android Marketplace είναι ένα απλό, εύχρηστο «κεντρικό σημείο», προσβάσιμο μέσω μιας σχετικής εφαρμογής από τα κινητά με Android.


Κυρίως μέσω αυτού όλα τα smartphones (και, τώρα πια, tablets) που «τρέχουν» το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google μπορούν να αποκτήσουν περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια. Αλλά, μέχρι σήμερα, δεν έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, και ήδη αρχίζει να δείχνει κάπως περιορισμένο. Και για αυτό, αλλάζει.

Με την ευκαιρία της επικείμενης έλευσης της νέας έκδοσης του Android, 2.3 Gingerbread, η Google αποφάσισε να αναβαθμίσει και το –άρρηκτα «δεμένο» με το λειτουργικό της σύστημα- online κατάστημα λογισμικού της.

Η σημαντικότερη και πιο ορατή αλλαγή, από ότι λέγεται, εντοπίζεται στην εμφάνιση του, αφού θα παρουσιάζει βελτιωμένα γραφικά και δομή, ενώ μάλλον ένας από τους λόγους αυτής της τροποποίησης εντοπίζεται στο «scaling», δηλαδή, στο να μπορεί να «απλωθεί» σε οθόνες μεγάλου μεγέθους και ανάλυσης χωρίς σημαντικές αλλοιώσεις.

Το σημερινό Android Marketplace είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για κινητά, και έτσι η προβολή του μέσα από συσκευές όπως tablets ή τη νέα Google TV απέχει αρκετά από το ιδανικό, οπότε μια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα είναι καλοδεχούμενη.

 ΠΗΓΗ : www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου