3 Νοε 2010

Η Τουρκία επαναφέρει τον αποκλεισμο στο YouTube λιγες μερες μετα την άρση του !



Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν η Τουρκία ήρε ένα 30μηνώ  αποκλεισμό που είχε  στο YouTube μετά την απόσυρση βίντεο που περιείχαν  προσβλητικό υλικό . Η πρόσβαση όμως δεν κράτησε για πολύ και η περιοχή έχει απαγορευθεί εκ νέου, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Όταν προσπαθούν να αποκτήσουν  πρόσβαση στην ιστοσελίδα οι χρήστες για μια ακόμη φορά συναντούν μια κενή οθόνη με ένα μήνυμα που τους ενημερώνει ότι το YouTube έχει αποκλειστεί ως μέρος μιας
δικαστικής απόφασης από το Μάιο του 2008 .

  Τα βίντεο με τα οποία η Τουρκία έλεγε ότι ήταν  προσβλητικά για τον ιδρυτή της δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχαν αφαιρεθεί βάσει της αξιώσεις περί προσβολής δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας , στο  YouTube προστέθηκε αργότερα το βίντεο ξανά  μετά από έρευνα της  Google που βρέθηκε ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς.  

Ένα δικαστήριο στην Άγκυρα ήρε την απαγόρευση το Σάββατο, αλλά μια ξεχωριστή απόφαση δικαστηρίου στην ίδια πόλη έκρινε ότι η απαγόρευση θα πρέπει να επανέλθει, αυτή τη φορά για ένα κρυφά μαγνητοσκοπημένο βίντεο που παρουσιάζεται με ο πρώην πρόεδρος της αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϊκάλ σε μια κρεβατοκάμαρα με ένα γυναίκα  .

Δυστηχως το
YouTube δεν είναι το μόνο που έχει τέτοιου είδους προβλήματα η Τουρκία έχει μπλοκάρει και άλλες υπηρεσίες της Google όπως το Google Docs, Google Books, και το Google Translate, σύμφωνα με πληροφορίες ως επέκταση της απαγόρευσης του YouTube.  

Ευτυχώς οι Τούρκοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν την απαγόρευση βασισμένη  σε ένα πληρεξούσιο me περιοριστικούς νόμους  για το Internet στην Τουρκία που αρχικά αναπτύχθηκε  για την προστασία των παιδιών από πορνογραφικό και επιβλαβές περιεχόμενο αλλά συχνά χρησιμοποιείται για να λογοκρίνουν το Διαδίκτυο αντ 'αυτού.  

Περισσότεροι από 5.000 τοποθεσίες έχουν μπλοκαριστεί στην  Τουρκία. "Ελπίζουμε ότι οι χρήστες μας στην Τουρκία μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το YouTube» δήλωσε ένας υπεύθυνος της εταιρίας 

ΠΗΓΗ : http://www.techspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου