6 Νοε 2010

Νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδη εκάναν μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα...



Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδη εξέταζαν την δυσαριθμησία , μια σπάνια διαταραχή που σχετίζεται με τη δυσλεξία
που δημιουργεί μια έμφυτη δυσκολία στης μαθηματικές πράξεις και την κατανόηση μαθηματικών συμβόλων , όταν τους ήρθε μια ιδέα  , σε πολύ χαμηλά επίπεδα ( ένα χιλιοστό του ένος αμπέρ ) να κάνουν ηλεκτρική διέγερση σε όλο τον βρεγματικό λοβό. Μέχρι στιγμής η μελέτη έχει περιοριστεί σε δεκαπέντε δεξιόχειρες φοιτητές , αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

 Όταν το ρεύμα έρεε από τα δεξιά προς τα αριστερά  η ικανότητα των υποκειμένων για την επίλυση διαφόρων μαθηματικών γρίφων βελτιώθηκε  για διάστημα έως έξι μήνες μετά τη θεραπεία. Ωστόσο εάν η ηλεκτρική ενέργεια στάλθηκε από την άλλη πλευρά  το αποτέλεσμα αντιστράφηκε και οι βαθμολογίες των εθελοντών ήταν στο ίδιο επίπεδο με ένα εξάχρονο .

 "Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ακόμη και αυτού του είδους της ηλεκτρικές διέγερσης ως θεραπεία , Ωστόσο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από το δυναμικό των ευρημάτων μας και ψάχνουμε τώρα για υποκείμενες αλλαγές στον εγκέφαλο." δήλωσε ο Δρ Cohen Kadosh.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου