13 Νοε 2010

Σαν ...παλαίμαχοι



Σαν ...παλαίμαχοι εμφανίστηκαν και αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην οργανωμένη Λάρισα. Παρά το δοκάρι του Γκαρθία στις καθυστερήσεις, οι Θεσσαλοί πήραν ...εύκολα την ισοπαλία (1-1) 
Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, η Λάρισα έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και πήρε δίκαια την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τους ...πράσινους "παλαίμαχους". Κουζέν και Σισέ τα γκολ, δοκάρι στο 94 ο Γκαρθία, πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τελείωμα του αγώνα, με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές και το Νιόπλια.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί διαιτητή:Χρήστος Μπάλτας (Αχαΐας) / Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας)
Τέταρτος διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κάρτες: Κατσουράνης, Καραγκούνης / Ρομέου, Κανόμπιο, Σίμιτς, Αμπάρης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (73' Λουίς Γκαρθία), Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Καραγκούνης, Σισέ.

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Μετίν, Ρομέου, Κανόμπιο (84' Πούρι), Ιγκλέσιας (53' Γκέρεμι), Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν.

Τα πλάνα των προπονητών
Σε δύο αλλαγές προχώρησε μετά το ματς στο Περιστέρι ο Νίκος Νιόπλιας με σκοπό να "φρεσκάρει" την ομάδα του. Συγκεκριμένα άφησε εκτός ενδεκάδας τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ βάζοντας στο πλευρό του Ζιλμπέρτο Σίλβα τον Στέργο Μαρίνο ενώ στα άκρα της επίθεσης κράτησε στον πάγκο τον Λουίς Γκαρθία και "έριξε" στο ματς τον Γιώργο Καραγκούνη.

Μαζί με τον "τυπάρα" οι Γκοβού με νέο λουκ (ξύρισε τα μαλλιά του) αλλά και ο σκόρερ στο Περιστέρι, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον Σισέ μοναδικό επιθετικό και πάλι.

Στην άμυνα ο Σπυρόπουλος έδωσε το παρών στο αριστερό άκρο παρά τον τραυματισμό του και μαζί με τους Βύντρα, Καντέ και Κατσουράνη αποτελούσαν την αμυντική γραμμή των "πράσινων".

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Παπακώστας έχοντας πολλά προβλήματα κυρίως στον καταρτισμό της άμυνάς του με τις βασικές απουσίες των Νταμπίζα (τιμωρημένος) και Ταυλαρίδη (τραυματίας) προτίμησε τους Κατσιαρό (δεξιά), Βενετίδη (αριστερά) και στο κέντρο τους Ταλ και τον νεαρό Κολοβέτσιο.

Στην μεσαία γραμμή προτίμησε τους  Ρομέου, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας και Μετίν με τον Τούρκο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου βοηθώντας τους Σίμιτς και Κουζέν που έπαιζαν πιο μπροστά.

Με φόρα από το "Βικελίδης"

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν έχοντας αναλάβει πλήρως την εδαφική υπεροχή του αγώνα και χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο τρίτο λεπτό, όταν μετά την σέντρα του Καραγκούνη ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά πέρασε μόλις άουτ.

Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι "βυσσινί" στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια κατάφεραν να σκοράρουν, δίνοντας συνέχεια στην καλή τους παρουσία από το προηγούμενο ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης".  Στο 7' ο Βενετίδης έκανε την σέντρα και ο Κουζέν πρόλαβε τον Καντέ και με την βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΛ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Απάντηση από τον συνήθη... ύποπτο

Οι γηπεδούχοι για ένα δεκάλεπτο αναζητούσαν τον καλό τους εαυτό στο γήπεδο με τον Νίκο Νιόπλια να δίνει μερικές οδηγίες για τις κινήσεις της μεσαίας γραμμής. Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρασυρόμενοι από το πάθος του Σισέ, πίεσαν την αντίπαλη εστία.

Μια εξαιρετική πάσα του Γκοβού προς τον συμπατριώτη του Σισέ πρόλαβε ο "απογειωμένος" στον αέρα Αμπάρης και με γροθιές απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον "ματωμένο" (από χτύπημα του Ιγκλέσιας στο 18' ) και με δεμένο κεφάλι, Καραγκούνη αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό (22') και ενώ η πίεση ήταν έντονη για τους ποδοσφαιριστές του Νιόπλια, ο Βύντρα ξεπέρασε τον Βενετίδη πραγματοποίησε την σέντρα από δεξιά, ο Κολοβέτσιος έδιωξε με το κεφάλι αλλά η μπάλα έφτασε στον Σισέ που με σκαστό δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπάρη και ισοφάρισε για την ομάδα του. Ενα γκολ που ο Γάλλος πανηγύρισε έξαλλα και πάλι μαζί με τους φίλους της ομάδας του.

Χωρίς ουσία... και κάθετες πάσες

Το γκολ της ισοφάρισης για το "τριφύλλι" δεν φάνηκε να δίνει την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Νιόπλια, που συνέχισαν να βαδίζουν σε αργό τέμπο.

Στο 26' μετά από μια επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ, η μπάλα έφτασε στον Σίμιτς από δεξιά που επιχείρησε μια σέντρα σουτ που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Τζόρβα, ο οποίος με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους "βυσσινί".

 Η "διπλή" άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε τους γηπεδούχους να κάνουν ευκαιρία, δεδομένου ότι παίκτες του Νιόπλια δεν μπορούσαν να βγάλουν και κάποια κάθετη πάσα στον Σισέ.

Μοναδική καλή ευκαιρία μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ήταν ένα σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ο Καραγκούνης στο 39' αλλά ο Αμπάρης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα.

Αλλαγές στην σκακιέρα του ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νίκο Νιόπλια να ρίχνει στο παιχνίδι τον Αντώνη Πετρόπουλο αντί του Σίντνεϊ Γκοβού με τον Κοζανίτη τεχνικό να να μετατρέπει το σχήμα του σε 4-4-2, αφού θεώρησε πως πρέπει από νωρίς να αυξήσει την πίεση προς τον αντίπαλο.

Λίγα λεπτά μετά, (52') ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Καραγκούνης με ένα ελπιδοφόρο γυριστό προσπάθησε να αιφνιδιάσει και να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Αλλαγές στα πλάνα του και από τον Γιάννη Παπακώστα που αρχικά απέσυρε τον τραυματία Ιγκλέσιας και έβαλε στο ματς τον αϊθαλή και με πολλές παραστάσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα και κλαμπ, Γκέρεμι. Εξι λεπτά μετά απέσυρε και τον Σίμιτς βάζοντας στο ματς τον Μακίνουα και φρεσκάροντας αρκετά την μεσαία του γραμμή.

Αποδοκιμασίες για Νιόπλια

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ίχνος ευκαιρίας παρά την παρουσία δύο επιθετικών... που όμως δεν έπαιρναν την μπάλα. Η πίεση μεγάλωνε αφού ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι χαλαρά διατηρούσαν το ισόπαλο αποτέλεσμα, αναζητώντας και κάποια ξαφνική αντεπίθεση.

Στο 71' ο Τζιμπρίλ Σισέ βλέποντας ότι η μπάλα δεν φτάνει με τίποτα στα πόδια του βγήκε από την περιοχή πήρε την μπάλα και σούταρε μια "βολίδα" η οποία ωστόσο πέρασε μόλις άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Νιόπλιας επιχείρησε την δεύτερη αλλαγή του αποσύροντας τον Χριστοδουλόπουλο και βάζοντας στο ματς τον Λουίς Γκαρθία, μια κίνηση που δυσαρέστησε το κοινό που αποδοκίμασε έντονα.

Μήνυμα από την εξέδρα...

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των "βυσσινί" αφού είχαν ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης. Μάλιστα, στο 76', οι παίκτες του Παπακώστα λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Μακίνουα βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ που έκανε πέρασε μόλις άουτ.

Στο σημείο αυτό οι οπαδοί του "τριφυλλιού" ξέσπασαν φωνάζοντας ρυθμικά: "Παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13".

ΠΗΓΗ http://sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου