18 Νοε 2010

Το Google Docs αποκτά δυνατότητα επεξεργασίας σε iPhone, Android και iPad



Η γνωστή υπηρεσία Google Docs επεκτάθηκε, αποκτώντας επιτέλους την πολυπόθητη δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων μέσα από φορητές συσκευές.

Μπορεί το Google Docs να είναι μια από τις δημοφιλέστερες online σουίτες γραφείου -και από τους βασικούς ανταγωνιστές του Office της Microsoft- αλλά, παρά την online και "προσβάσιμη από παντού" φύση του, μέχρι σήμερα είχε ένα σημαντικό περιορισμό: λειτουργούσε ως "πραγματική σουίτα
γραφείου" με δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων μόνο μέσω υπολογιστή.

Smartphones και tablets περνούσαν αποκλειστικά στο ρόλο του θεατή, περιορίζοντας το χρήστη στην ανάγνωση των αρχείων που ήδη είχαν δημιουργηθεί "από αλλού" στην υπηρεσία.

Από χθες, λοιπόν, το Google Docs "απελευθέρωσε" τη δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων και για κινητά και tablets, ή, τουλάχιστον, για μια... υποομάδα του γενικότερου συνόλου τους: τα iPhone, iPad και τις συσκευές με Android.

Η δυνατότητα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη για όλους τους χρήστες, και έτσι αρκετοί θα παραμείνουν στη θέση του... θεατή για λίγο καιρό ακόμη - μέχρι να κάνει την εμφάνιση του το νέο πλήκτρο "Edit" στο λογαριασμό τους, οπότε και θα μπορούν να περάσουν σε ρόλο "δημιουργού".

ΠΗΓΗwww.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου