19 Νοε 2010

Συνεργασία Myspace και Facebook



Είναι… κοινό μυστικό πως το κάποτε κυρίαρχο Myspace δείχνει φθίνουσα πορεία σε σχέση με τον μεγάλο του ανταγωνιστή, το Facebook, που έχει μετατραπεί σε μια από τις κινητήριες δυνάμεις του σύγχρονου Internet.


Τώρα φαίνεται πως το Myspace αποφάσισε αντί να προσπαθεί να νικήσει τον… κολοσσιαίο αντίπαλο του, να… πορευθεί παράλληλα με αυτόν, αφού μια συνεργασία ανάμεσα τους θα του προσέφερε περισσότερα οφέλη. Facebook και Myspace, λοιπόν, μόλις ανακοίνωσαν μια τέτοια συνεργασία που αναφέρεται ως «mashup» (μπορεί να αποδοθεί ως «συνδυασμός», «μπλέξιμο»).

Χάρη σε αυτή, οι χρήστες του Myspace θα μπορούν πια να «τραβούν» στο προφίλ που διατηρούν σε αυτό πληροφορίες από το λογαριασμό που διατηρούν στο Facebook, μέσω της υπηρεσίας Facebook Connect – εισάγοντας έτσι χωρίς πολύ κόπο όλες τις επαφές τους, τα ενδιαφέροντα τους κ.λπ. στην προσωπική σελίδα τους, στο Myspace.

Αντίστοιχα, από την πλευρά του Facebook, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα μπορούν να εμπλουτίζονται με πρόσθετα, σχετικά στοιχεία από το Myspace – π.χ. ένα Facebook group σχετικά με τους U2 θα μπορεί να παρουσιάζει updates από την επίσημη σελίδα τους στο Myspace.

Και, φυσικά, μαζί με αυτά, θα κάνει και την εμφάνιση του στο Myspace το πλέον διαδεδομένο και αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Facebook, το πλήκτρο Like.

ΠΗΓΗ : www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου